Welkom bij Kyokushinkai Karatevereniging Dojo Kokoro!

Kyokushinkai Karatevereniging Dojo Kokoro is in oktober 1995 opgericht, begonnen als klein groepje van zeven personen. Heel langzaam aan, door middel van mond tot mondreclame, groeide het groepje uit tot een Kyokushinkai Karatevereniging met meer dan vijftig leden.

De stijl, die beoefend wordt bij Dojo Kokoro, is de Kyokushin Karatedo stijl, opgericht door wijlen Sosai Masutatsu Oyama. Deze beroemde grondlegger heeft zijn roots gelegd bij verschillende andere karate stijlen en zelfverdedigingsporten en -kunsten, zoals o.a. het Chinese Kempo, het Shotokan karatedo en Judo. Sosai Masutatsu Oyama vond deze sporten en kunsten eigenlijk niet helemaal compleet en bevredigend en ontwikkelde uit deze stijlen en eigen ideeën het Kyokushinkai karatedo.

Kyokushinkai Karate

 

“Kyokushinkai karatedo” betekent: de weg van de lege hand, in samenwerking , tot het uiterste gaan en volledig de waarheid volgen.

Kyokushinkai Karatevereniging Dojo Kokoro beoefent deze stijl deels volgens Masutatsu Oyama’s ideeën (Full Contact), het Kyokushin karate; daarnaast maakt ook het recreatief/wedstrijdgericht Semi Contact onderdeel uit van de training. De kleding bestaat uit de traditionele witte Karategi (Karatepak).

Deze 2 onderdelen worden uitsluitend bij de senioren volledig onderwezen. Bij de jeugd worden de gevorderden langzaam aan voorbereid op het Full Contact.

De jeugdgroepen trainen voornamelijk het Semi Contact om gevechts- en eventueel wedstrijdervaring op te doen. Semi Contact vergt inzicht en is een eerste stap naar het incasseren van technieken.

De achterliggende gedachte bij Kyokushinkai Karatevereniging Dojo Kokoro is, dat de leerlingen zowel recreatief bezig kunnen zijn (ontspanning door inspanning, zelfvertrouwen gevend, zich kunnen verdedigen in de steeds agressiever en gewelddadiger wordende maatschappij), alsook wedstrijdgericht (Semi Contact karate c.q. All Style wedstrijden en Full Contact wedstrijden, met name Kyokushin wedstrijden). De leden van Kyokushinkai Karatevereniging Dojo Kokoro hebben in de 22 jaren dat de vereniging bestaat, al meer dan 600 bekers gewonnen bij zowel Kumite als Kata toernooien, waaronder vele eerste plaatsen (o.a. ook op de Nederlandse, Europese èn Wereld Kampioenschappen). Bovendien hebben enkele leerlingen aan Kickboxgala’s deelgenomen; hierbij zijn ook enkele prijzen behaald.

Binnen de Kyokushinkai Karatevereniging bevinden zich meerderel zwarte banddragers, variërend van de eerste tot en met de zesde dan. Door de jaren heen heeft Dojo Kokoro meerdere zwarte banddragers opgeleid!

 

Shihan Raymond Brouwer Von Gonzenbach sr.

Shihan Raymond Brouwer von Gonzenbach sr. is in 1973 begonnen met Wado Ryu karate na enkele jaren beoefening is hij wegens omstandigheden met deze stijl gestopt en korte tijd later, na het volgen van een demonstratie, Pencak Silat Cimande en Shotokan karate gaan trainen; deze stijlen bevielen hem echter niet volledig en na nog Pencak Silat Bongkot, Taekwondo, Pencak Silat Pukulan Tangan Buka en Pencak Silat Harimau te hebben beoefend, bleek hij uiteindelijk zijn hart te hebben verloren aan het Kyokushin karate. Hierin heeft hij inmiddels de zevende dan behaald. Tevens heeft hij Tang Soo Do beoefend en hier in de 2e Dan behaald. Bovendien heeft hij in de Japanse vorm van Pressure Point Fighting de 1e Kyu behaald. Shihan Raymond is Hoofdscheidsrechter bij de SJK en Lid Danexamencommissie bij de IBF nederland.

Karate Vereniging Dojo Kokoro

 

De trainingen van Dojo Kokoro zijn gevarieerd. Er wordt aandacht besteed aan de conditie, doorzettingsvermogen en het uithoudingsvermogen. Het versterken en verharden van het lichaam is een belangrijk onderdeel.  Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan het aanleren en het toepassen van verschillende technieken.

Dojo Kokoro verzorgt eenmaal per jaar een trainingsweekend (deelname is vrijwillig), waarbij meerdere trainingen worden verzorgd (naast de ontspanning) door o.a. de Shihan, Sensei, Sempais en eventuele gastdocenten.

Dojo Kokoro is een vereniging waarbij je jezelf kunt vinden, blijven en uitdiepen. Bij Dojo Kokoro is iedereen, ongeacht afkomst, geslacht, geloof, geaardheid of leeftijd welkom!

Kader Dojo Kokoro

 

Het kader van Dojo Kokoro bestaat uit:

 

  • Shihan Raymond Brouwer von Gonzenbach, 7e Dan Rijks-erkend Hoofdinstructeur
  • Sensei Christian Brouwer von Gonzenbach, 4e Dan Hoofdinstructeur
  • Sempai Ennio Wolsink, 2e Dan Assistent Instructeur
  • Naina Nathoe, 1e Dan Assistent instructeur
  • Eekta Nathoe, 1e Dan Assistent instructeur

Tevens heeft Dojo Kokoro meerdere gekwalificeerde en gediplomeerde scheidsrechters.

Meetrainen?

Bij Dojo Kokoro mag je vier keren gratis meedoen!

Bekijk de trainingstijden

Volg ons op Social Media!